HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. január 24., szerda

Kelkáposzta főzelék sült frankfurti virslivel

Kelkáposzta főzelék sült frankfurti virslivel


A lányunk karácsonykor hazalátogatott Bécsből, s hozott egy nagy adag roppanós frankfurti virslit. A poén, hogy Bécsben Frankfurter Würstchen-nek, népiesen Frankfurter Würstel-nek, röviden Frankfurter-nek hívják ezt a húskészítményt, Frankfurtban pedig Wiener Fürstel-nek, röviden  Wiener-nek, vagy Wienerli-nek.

Nos ebből a virsliből Szilveszterkor gőzölve és nem főzve, hogy roppanós maradjon, ettünk mustárral és friss tormával, most pedig feltét volt a főzelékhez. Majdnem azonos receptet grillezett kolbásszal már tettem fel 2017. szeptemberében, ezért most nem írok receptet, csak a fotókat mutatom meg. A képek alatt mutatom a kolbászos étel linkjét





Kelkáposzta főzelék grillkolbásszal


További kelkáposztás receptek:

Kelkáposzta főzelék lecsós pörkölttel és tejföllel

Kelkáposzta főzelék lókolbásszal, tejföllel

Kelkáposzta főzelék csípős parasztkolbásszal, tejföllel

Kelkáposzta főzelék hagymás sült hússal

Tejszínes, petrezselymes kelkáposzta főzelék fasírttal


Egy paradicsomos változat: 

Paradicsomos kelkáposzta főzelék kolbásszal


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése