HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. október 4., szerda

Fehérboros, tejfölös gombapaprikás rizzsel

Fehérboros, tejfölös gombapaprikás rizzsel


A piacon volt szép csiperke gomba. Egy fél kilót akartam venni, de az árus "félreértette", s egy kilót mért és blokkolt. No mindegy. A feléből gombapaprikást készítettem, a másik feléből is lesz majd valami.

Hozzávalók:



  • 50 dkg fehér csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 nagy csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 3 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • olívaolaj
  • 1 bögre rizs
  • 2 db chili díszítéshez

  • Elkészítés:

    A beáztatott rizst sós vízben megfőzöm.

    A hagymákat, petrezselymet aprítom, a paprikákat, paradicsomot kockára vágom, a gombákat szeletelem.

    Egy serpenyőben a hagymát megpirítom, hozzáadom a paprikát, majd a paradicsomot és a gombákat. Rászórom a petrezselymet, fűszerezem. Rárakom a kakukkfű ágakat.

    10 perc elteltével ráöntöm a bort, majd egy kicsivel később 4 kanál tejfölt elkeverek a gombapörköltben. Felrottyantom.

    Tálaláskor a tányérra formázok egy kupac rizst, szórok rá borsot, teszek rá egy szál petrezselymet. Szedek mellé gombapaprikást, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése