HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 20., szerda

Póréhagymás-sárgarépás-zöldborsós sertéspörkölt héjában főtt krumplival

Póréhagymás-sárgarépás-zöldborsós sertéspörkölt héjában főtt krumplival


Amilyen barátságtalan az idő, jöhetnek sorra az őszi, vagy még inkább a téli receptek.

Hozzávalók:

  • 35 dkg sertéscomb
  • 2 szár póréhagyma
  • 3 gerezdfokhagyma
  • 2 db paprika
  • 1 db chili
  • 4 db paradicsom
  • 1 csésze zöldborsó
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • chili paprika díszítéshez
  • 1 db paradicsom díszítéshez
  • disznózsír
  • 6 db krumpli

Elkészítés:


A húst kockára vágom, a póréhagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomot darabolom.

Egy serpenyőben olajon a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd beleteszem a zöldborsót, felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm.

Közben héjában megfőzöm a krumplit.

Tálalok. A tányérra szedek pörköltet, mellé 3 db krumplit.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése