HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 27., csütörtök

Tejszínes karfiolleves medvehagymával

Tejszínes karfiolleves chilivel és medvehagymával


A medvehagyma ebből a levesből sem maradhatott ki.

Hozzávalók:


  • 1 kisebb fej karfiol
  • 4 db sárgarépa
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 db chili paprika
  • 12 levél medvehagyma
  • bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 8 dl víz
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejszín

  • Elkészítés:


    A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, beleteszem a felkarikázott répát, a chili paprikát, a felvágott petrezselyemlevelet és medvehagymát, sóval, borssal, paprikával fűszerezem.

    Amikor a karfiol már majdnem puha, behabarom a lisztes tejföllel, öntök bele tejszínt.

    Tálaláskor a levest megszórom piros paprikával, borssal, teszek rá egy medvehagyma levelet, s vágok rá chili paprikát.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése