HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 3., hétfő

Medvehagymás gombapörkölt petrezselymes rizzsel

Medvehagymás gombapörkölt petrezselymes rizzsel

Tavasz van, a medvehagyma szezonja. Most gombapörkölt készült vele.

Hozzávalók :

  • 1 csokor medvehagyma          
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 db paradicsom
  • 1 csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 ek napraforgóolaj
  • 40 dkg csiperke gomba
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 1 bögre rizs
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 dl tejföl
  • 3 db chili tálaláshoz
  • 2 db paradicsom tálaláshoz

Elkészítés:

A rizst kevés olajon megpirítom, majd vízzel felengedem, sózom, s megfőzöm.

Közben a hagymát, fokhagymát aprítom, a paprikát és az újhagymát karikára, a szalonnát kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a medvehagymát néhány kivételével felszeletelem.

Egy serpenyőben megpirítom a szalonnát, majd a hagymákat. Rádobom a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezem, rávágom a chilit. Majd a gomba, végül a medvehagyma következik.

Tálaláskor a rizshez keverem az aprított petrezselymet. Formázok egy kupac rizst, szórok még rá petrezselymet, teszek rá egy chilit. Szedek mellé gombapörköltet, kanalazok rá tejfölt, s díszítem paradicsom szeletekkel, s medvehagyma levéllel.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése