HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 23., hétfő

Sertés kocsonya füstölt oldalasból

Sertés kocsonya füstölt oldalasból


Ez még január elején készült, újévi kocsonyaként. 

Hozzávalók :

  • 30 dkg bőrös füstölt oldalas              
  • 0,5 szál sárgarépa
  • 0,5 szál petrezselyem-gyökér
  • 0,5 fej kicsi vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chilipaprika
  • egész fekete bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős fűszerpaprika
  • 0,5 citrom
  • 7 dl víz

Elkészítés:

A zöldségeket karikára vágom, a hagymát, fokhagymát aprítom.

A húst megmosom, felvágom, majd 7 dl vízben felteszem főni. Lassú tűzön forralásig főzöm. A habját leszedem, majd beleteszem a  zöldségeket, fűszerezem. Addig főzöm, míg a hús megpuhul.

Két tányérba elosztom a húst, a zöldségeket, mindegyikbe teszek chilit, facsarok rá citromot, merek rá levest. Beteszem a hűtőbe.

Fogyasztáskor szórok még rá pirospaprikát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése