HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. december 4., péntek

Sárgarépás, narancsos sütőtök krémleves, cointreau-vel

Sárgarépás, narancsos sütőtök krémleves, cointreau-vel


Ez a leves nem egy klasszikus karácsonyi étel, de szerintem az ünnepi asztalon is bátran tálalható.

Hozzávalók:

  • 1 db kanadai sütőtök
    (93 dkg)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma 
  • 2 tk méz 
  • 1 ek olívaolaj
  • 2  db narancs
  • 1 l víz
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fehér bors
  • 0,5 zacskó vaníliás cukor
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 cl cointreau
  • 2 db dió

Elkészítés:

A tököt félbevágom, magját eltávolítom, majd feldarabolom. A répát megpucolom, nagyobb darabokra, a hagymát négybe  vágom.

A zöldségeket egy serpenyőbe rakom, sózom, locsolok rá olajat, csurgatok rá mézet. Letakarom fóliával, s beteszem a 180 C fokra (hőlégkeverésen) előmelegített sütőbe.

A narancsot megpucolom, gerezdekre szedem, a diót feltöröm.

Félóra elteltével leveszem a fóliát, s újabb fél órát sütöm.

Kiveszem a serpenyőt, a tök héját levágom, néhány kockát félreteszek, s a répával, hagymával együtt beteszem egy fazékba. Ráöntöm a vizet, belemorzsolom, a leveskockát, fűszerezem. Beleteszem a narancs felét.

5 Perc főzés után botmixerrel összekeverem, beleöntöm a tejszínt, s a cointreau-t. Tálalok.

Szedek egy tányérba levest, teszek a közepébe egy fél diót, s rakok köré sütőtök kockákat és narancsgerezdeket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése