HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 20., szombat

Sárgadinnye saláta babyrákollóval, paradicsomos kagylóval, mozzarellával, vodkával

Sárgadinnye saláta babyrákollóval, paradicsomos kagylóval, mozzarellával, vodkával

Ez egy  szemet-szájat gyönyörködtető saláta, egy csodálatos íz és színkavalkád.

Hozzávalók :
  • 1/2 sárgadinnye
  • 150 gr baby crab claws in oil (babyrákolló imitáció - surimi)
  • 2 ek katalán paradicsom-
    szószos kagyló
  • 150 gr Zottarella Basilikum (bazsalikomos mini mozzarella)
  • 10 szem magnélküli fekete olívabogyó
  • 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 10 levél lollo bionda saláta
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • 5 cl vodka
  • toast
Elkészítés:

A saláta leveleket egy tálra körberakom. A lehűtött dinnyét félbevágom, a magjait eltávolítom, a húsát cseresznyemagozóval kikanalazom, a dinnyehéjat a tálra helyezem. Felváltva pakolok  bele dinnyegolyókat,   mozzarellát és olíva bogyókat, a tetejére pedig kagylót és surimit.. Közben fűszerezem. A dinnye köré és teszek egy keveset. Facsarok rá citromlevet, locsolok rá a surimi olajából, s a dinnyébe öntöm a lehűtött vodkát. Beteszem a hűtőbe 1-2 órára, míg az ízek összeérnek. Pirított toasttal fogyasztom.








Hát nem gyönyörű?

1 megjegyzés: