HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 23., kedd

Brandyben áztatott sült libamáj, lila hagymával, fehér kenyérrel

Brandyben áztatott sült libamáj, lila hagymával, fehér kenyérrel

Hozzávalók :

  • 30 dkg libamáj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika

Elkészítés:

A májat megmosom, leszedem róla a hártyát, négybe vágom, egy tálba teszem. Bekenem fokhagymával, borsozom, s öntök rá brandyt, berakom néhány órára a hűtőbe.

Egy serpenyőben libazsírt forrósítok, beleteszem a májat, lefedem és lassú tűzön elkezdem sütni, majd megfordítom. Addig sütöm, míg szép piros nem lesz. K. 15 perc elteltével egy tűpróbával ellenőrzöm, hogy belül is teljesen átsült. Ráöntöm a megmaradt brandyt, sózom.

Amíg a máj sül , karikára vágom a lilahagymát, sózom, borsozom, csepegtetek rá citromot.

A májat egy tányérra rakom, sózom, szórok rá piros paprikát, melegen tartom, a serpenyőben egy kicsit dinsztelem a hagymát, a máj mellé teszem. Fehér kenyérrel fogyasztom.

Nem csak a máj borsos, de az ára is, viszont nagyon finom, fejedelmi étel.

A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.07.25.) Gastro Top-jába:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése