HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 2., vasárnap

Sült zöldspárga sonkával, tükörtojással, fehérboros tartárral

Sült zöldspárga sonkával, tükörtojással, fehérboros tartárral

Hozzávalók :
  • 12 db zöldspárga
  • 1 szelet szendvicssonka
  • 1 db tojás
  • 6 szem újkrumpli
  • petrezselyem.
  • olívaolaj
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • majonéz
  • tejföl
  • fehérbor (Cserszegifűszeres)
Elkészítés: 

A sprárgák végét levágom. A krumplikat megmosom  A spárgákat és a krumplikat sós, cukros vízben előfőzöm. Közben a saját készítésű majonézhez adok tejfölt, fehérbor, s jól elkeverem.

Egy serpenyőbe berakom a hozzávalókat.  A sonkát mindkét oldalán megsütöm, a spárgákat, s a krumplikat is forgatom. A tükörtojást. is megsütöm. Tálaláskor a tányérra elrendezem az ételt, a krumplikra teszek aprított petrezselymet, a spárgákra és a tányérra locsolok  tartárt. Díszítem a tányért petrezselyemlevéllel.

Fehérborral fogyasztom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése