HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 23., vasárnap

Sült csirkecomb és krumpli majonézes rántott patisszonnal, kovászos uborkával

Sült csirkecomb és krumpli majonézes rántott patisszonnal, kovászos uborkával

Hozzávalók :

  • 2 db csirke comb
  • 4 db újkrumpli
  • 1 db kicsi patisszon
  • 1 db tojás
  • liszt zsemlemorzsa
  • olíva olaj
  • kovászos uborka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • citrom
  • majonéz
Elkészítés:

A csirkecombokat fűszerezem, facsarok rá citromot,  meglocsolom olívaolajjal, s beteszem a hűtőbe egy napra

Másnap a krumplikat megkapirgálom, felvágom, s sós vízben előfőzöm.  A patisszont szeletelem, megpucolom, fűszerezem, bepanírozom, s egy serpenyőben  olajban kirántom. Kiveszem, félreteszem.

A serpenyőbe berakom a csirkecombokat és a krumplit, újból megfűszerezem, ráöntöm a páclét,  s megsütöm. Amikor már majdnem kész visszarakok egy szelet patisszont, hogy az is átmelegedjen.

Tálalok, a tányérra teszek egy combot, egy szelet patisszont, melyre nyomok majonézt, a krumplik felét, s két uborka szeletet.

-

A kovászos uborka elkészítésének receptjét itt találjátok.
P.S. A recept belekerült a Hírkereső Gasztro Toplistá.jába:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése