HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 8., szombat

Holland parasztomlett

Holland parasztomlett

Hozzávalók :
  • 3 db krumpli
  • 1 fej vörös
    hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 szelet szalonna
  • 1 szelet szendvics sonka
  •  1/2 paradicsom
  •  6 koktélparadicsom
  • 1/2 hegyes csípős zöld paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1/2 paradicsom
  • 1 szelet sajt 
  • vaj
  • 3 db tojás
  • tej
  • étolaj
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fejes salátalevél
  • citrom
  • extraszűz olíva olaj
  • cukor
Elkészítés: 

A burgonyát megpucolom, s felszeletelem, a hagymákat, s a petrezselymet aprítom, a szalonnát és a sonkát kockára vágom. A tojást felverem, öntök bele tejet.. A sajtot lereszelem. A paradicsomot szeletelem, a paprikákat karikára vágom.

Egy serpenyőben kevés olajon és vajon a hagymákat, a szalonnát és a sonkát megpirítom, hozzáadom a krumplit, a paradicsomot, a paprikákat, lefedem, megsütöm. Meghintem  a reszelt sajttal és a petrezselyemmel, ráöntöm a tojást,   megsütöm. Tálaláskor szórok még rá reszelt sajtot, petrezselymet, s teszek rá koktélparadicsomot.

Fejes salátával tálalom. A dressinghez citromlevet, sót, borsot, cukrot, olívaolajat használok. Aki akar, tehet rá még tejfölt is.








P.S. Ma (2013.08.05.) megjelent a receptem a Hírkereső Gaszto Top-jában:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése