HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 12., vasárnap

Vörösboros tejfölös bableves füstölt tarjával, csípős kolbásszal, csipetkével

Vörösboros tejfölös bableves füstölt tarjával,  csípős kolbásszal, csipetkével

Hozzávalók :
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1/2 szál csípős paraszt kolbász
  • 25 dkg tarka bab
  • 1 db vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárga répa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 db kisebb zeller gumó
  • 1 db krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • chili paprika
  • zeller levél
  • petrezselyem levél
  • olaj
  • vörös bor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt kömény
  • liszt
  • tejföl
A csipetkéhez:
  • 1 tojás
  • liszt
  • só 
Elkészítés:

A tarját kisebb szeletekre vágom, s beáztatom. A babot megmosom, s ugyancsak beáztatom.

Másnap a hagymákat apróra vágom. A répát, petrezselyem gyökeret,  a zeller gumót és a krumplit  megpucolom. A répákat, petrezselyem gyökeret hosszában kettévágom, s darabolom, a zeller gumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockára, a petrezselyem és zeller leveleket nagyobb darabokra vágom.

Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a tarja darabokat és a kolbászkarikákat, majd a zöldségeket, s a babot, fűszerezem. Felöntöm vízzel, s félpuhára főzöm. Ekkor beleteszem a krumplit is. Majd meggyúrom a csipetke tésztáját.

A végén öntök bele vörös bort, belecsipkedem a tésztát, s behabarom lisztes tejföllel.

Tálaláskor egy tányérba merem a levest, teszek rá tejfölt, szórok rá petrezselyemlevelet.s díszítem chili paprikával.



P.S. A recept felkerült a tombola Heti Gasztro Top-jába:
9. - Tejfölös bableves füstölt tarjával és csipetkével

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése