HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. január 8., vasárnap

Tejes, tejfölös lencseleves virslivel

Tejes, tejfölös lencseleves virslivel

Hozzávalók :
  • 1!2 bögre lencse
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szelet zeller
  • babér levél
  • 1 pár virsli
  • tej
  • tejföl
  • olíva olaj
  • zöldségleves kocka
  • füstölt sonka kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • citrom
  • liszt
Elkészítés: 

A lencsét néhány órára beáztatom, majd leöntöm róla az áztató vízet. Egy  lábasban olajon megpirítom az apróra vágott hagymát,  hozzáadom a karikára vágott répát, kockázott zellert, a lencsét, felöntöm vízzel. Beleteszem a babérlevelet, a leveskockákat, fűszerezem, s addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse. Ekkor beleteszem a felkarikázott virslit, csavarok bele citromot, s öntök bele tejet, szórok rá lisztet, összekeverem, felforralom..
Tálaláskor szórok rá petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket, és  teszek rá tejfölt, s egy szelet citromkarikát..






2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük a lencselevest mi is. Nagyon guszta lett.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is most fogyott el, most főztem először, de nagyon megszerettük, marad a menüben:)

    VálaszTörlés