HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. szeptember 25., szombat

Vecsési Káposztafeszt 2010







Wetschescher Krautfest - Vecsési Káposztafeszt

Az idei X. Káposztafesztivál nekem egy kicsit csalódás volt. Dekorációban bővült a ugyan a fesztivál, de az ételekben szegényesebb volt. Csak egy helyen volt töltött káposzta, többnyire tévesen székelykáposztának nevezett ételt kínáltak (előző blogbejegyzésemben már írtam erről), volt még lucskos káposzta, káposzta leves, s paszulyos káposzta. Ezen kívül lehetett még enni káposztás cvekkedlit és káposztás rétest.

Kínáltak még főtt kukoricát, lángost, palacsintát és kürtős kalácsot. A reklámban ígértek még ökörsütést is, de annak nyomát sem láttam. A polgármester a megnyitójában bejelentette, hogy idén először lesz Káposztafeszt szépe választás is, a lányoknak dirndliben kellett volna körbesétálni a színpadon, de a megadott időpontban sehol sem voltak, helyettük egy zenekar idétlenkedett.

Mi öreg barátommal a töltött káposztát kóstoltuk meg, s hoztam haza is belőle, mivel a feleségem és a lányom Münchenben vannak, s lelkemre kötötték, hogy hozzak nekik is, ha már lemaradtak róla. Sajnos nem volt eléggé fűszeres, viszont a sóval nem spóroltak. A tejföllel annál inkább. S mindezt 800 Ft/adag ár mellett. Ráadásul az elhozatalra vett adagoknál is ezt számolták fel, holott ott nem adtak se tejfölt, se kenyeret, s a műanyag tányért és kanalat is megspórolták.

A töltött káposztáról még majd - feljavítás után - töltök fel képet.






















































































































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése