HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. szeptember 16., csütörtök

Csirkefarhát leves

Csirkefarhát leves

Egy fínom leves  a család minden tagjának lépésről lépésre:

Fő a csirkefarhát 

Fő a csirkefarhát a nagy lábasban. Nos ezúttal nem én főzök, hanem a feleségem, Zseni kutyának, egy rövidszörű magyar vizslának. Ez a kedvence. Megbolondul érte. Ha a konzerv, vagy pláne a száraz kaját figyelemre sem méltatja, a farhátból még képes megenni egy nagy tállal.



De azért fő egy kisebb lábasban farhát, persze jól megtisztítva, bezöldségelve, fűszerezve, magamnak is. Cérnametélttel finom leves lesz belőle. Ezt én főzöm!

Hozzávalók:

  • 3 csirkefarhát
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 1/2 karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • Vegeta
  • egész fekete bors
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • levestészta

Elkészítés:

Egy lábasba beleteszem a hozzávalókat, felengedem vízzel, s elkezdem főzni. Amikor már majdnem kész, leszedem a habot a tetejéről, majd készre főzöm. Főzök hozzá cérnametéltet, tálalom. Teszek még bele chilipaprikát és borsot.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése