HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 4., szerda




Pistacia




Iránban töltött éveim alatt, illetve a gyakori iráni kiutazásaim során kedvenc csemegém volt a pisztácia.

Teheránban számos üzlet volt, ahol csak pisztáciát, esetleg más magvakat is árultak, óriási választékban, relatíve olcsón. Nálunk az asztalon egy nagy tálban állandóan ott volt, kilószámra vettük.

Amit nálunk kapni lehet - többnyire török importból - csak silány utánzata az iráninak. Olyan mint a Trabant és a Mercedes. Mint ahogy olívabogyók között is óriási a differencia, méretüket és ízüket tekintve is. Vagy, hogy az iráni példánál maradjak, mint az iráni, vagy az Északi tengeri kaviár. Még csak köszönő viszonyban sincsenek egymással. De hát, ha ló nincs, a szamár is jó!

A pisztácia begyűjtéséről, szüreteléséről és feldolgozásáról a YouTube-on talált film:



...s a kedvenceim:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése