HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. január 18., csütörtök

Vörösboros káposztás bableves csülökkel, kolbásszal tejfölösen

Vörösboros káposztás bableves csülökkel, kolbásszal tejfölösen


Bablevest már sokfélét tettem fel, de káposztásat még nem. Bár lényeges különbség nincs egy "normál" bableves, s e között, azért nem csak fotókat teszek fel, de receptet is írok.

Hozzávalók:


  • 25 dkg tarka bab
  • 20 dkg savanyított káposzta
  • 1 szelet (kb 15 dkg) főtt füstölt csülök
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • 30 dkg tarka bab
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db burgonya
  • 1 fejvöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • olaj
  • 1 púpozott kanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 l csülök főző leve

Elkészítés:


A babot előző nap beáztatom.

Megpucolom a zöldségeket, a répákat karikára, a krumplit kockára vágom, a hagymákat, chilit aprítom.

Olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a chilit, a zöldségeket, fűszerezem. Beleszórom a babot, felöntöm a csülök főző levével.

Közben felkarikázom a kolbászt, a csülköt darabolom.

Amikor minden megfőtt, beleöntöm a bort,  belerakom a csülköt és a kolbászt, lisztes tejföllel behabarom, felrottyantom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, szórok rá piros paprikát, s teszek rá két kanál tejfölt. Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése