HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. december 31., vasárnap

Sült csirkemell brokkolival, sárgarépával és krumplival

Sült csirkemell brokkolival, sárgarépával és krumplival


Gyorsan felteszem ezt az ételt, nehogy Újévkor a csirke elkaparja a szerencsémet.

Hozzávalók:


  • 1 db csirkemell filé
  • napraforgó olaj
  • 1 db kicsi brokkoli
  • 1 db sárgarépa 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db krumpli
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika

Elkészítés:

A mellet sózom, borsozom, megszórom piros paprikával,s az aprított fokhagymával, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe.

Másnap egy serpenyőben mindkét oldalán megpirítom a húst, hogy kérget kapjon. Mellérakom a krumplikat és a félbevágott répát. A zöldségeket sózom, borsozom, locsolok az egészre még olajat, letakarom fóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Légkeverésen 45 percig sütöm.

Közben megpárolom a rózsákra szedett brokkolit.

A fóliát leveszem a serpenyőről, s grill fokozaton, 200 C fokon megpirítom.

Tálaláskor teszek a tányérra egy fél mellet, s mellé zöldségeket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése