HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 16., szombat

Yorkshire pudding roqueforttal

Yorkshire pudding roqueforttal


A yorkshire pudding nevével ellentétben nem édesség, bár édesen desszertként is fogyasztható, hanem egy hús mellé köretként feltálalt sós tészta, lényegében  palacsinta tésztához hasonló angol specialitás. (Amit mi pudigként ismerünk, az egy krémes főzött desszert.)  Többnyire nagy tálban sütik sok zsiradékon sütőben, de ez most muffin formában készült, s nem köret, hanem a sajttal önálló étel.


Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 0,5 tk só
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • olaj a sütéshez
  • 5 dkg roquefort

Elkészítés:

A liszthez adom a sót, a tojást, s a tejet, simára keverem. Állni hagyom.

A sütőt előmelegítem 230 C fokra, egy 12 db-os muffin-formába lukanként 1 tk olívaolajat öntök, felteszem a sütő felső harmadába. A tésztát habverővel átkeverem, s belecsorgatom a forró formákba, a mélyedések háromnegyedéig. 15-20 percig sütöm, amíg a tészta szépen felemelkedik, s aranybarna lesz.

A tésztára morzsolom a roquefortot. Beteszem 30 mp-re a mikróba. Így jobban érvényesült a roquefort íze.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése