HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 16., szombat

Sült sertés tarja lecsóval, sült krumplival

Sült sertés tarja lecsóval, sült krumplival


Hét végén egy finom húsra vágytam, s mivel lassan vége a lecsó szezonnak, azzal kombináltam.

Hozzávalók:


  • 4 db sertés hús
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • napraforgó olaj
A lecsóhoz:
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db lecsópaprika
  • 1 db hegyes paprika
  • 1 db chili
  • olaj
A sült krumplihoz:
  • 6 db krumpli
  • őrölt fekete bors
  • olaj

Elkészítés:


A húst sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, egy tálba helyezem, öntök rá olajat, teszek rá fokhagymát, mellé hagymát, paprikát, paradicsomot, s beteszem a hűtőbe.

A lecsóhoz a hagymát, paprikát, paradicsomot felvágom, felteszem főni.

A krumplit megfőzöm, felvágom, s olajban megpirítom. Sózom, borsozom.

A húst a zöldségekkel megsütöm.

Tálaláskor a tányérra teszem a húst, mellé a sült zöldségeket, lecsót és sült krumplit.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése