HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 2., szombat

Rizses lecsó füstölt kolbásszal és sertéspörkölttel

Rizses lecsó füstölt kolbásszal és sertéspörkölttel


Ez egy igazán gazdag - nem kifejezetten vegetáriánus - lecsó.

Hozzávalók:

  • 5 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 pohár rizs
  • 1 szál füstölt kolbász
  • disznózsír
  • 15 dkg sertéscomb
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 2 db chili a tálaláshoz

Elkészítés:


A paprikákat és a chilit karikára, a hagymákat aprítom, a paradicsomot kockázom, a kolbászt felszeletelem.

A beáztatott rizst előfőzöm. A pörkölthöz a hagymát zsíron megdinsztelem, majd a húst kifehéredésig pörkölöm. Sózom, szórok rá borsot, pirospaprikát, öntök rá vizet, s megfőzöm.

Egy serpenyőben zsíron megsütöm a kolbászt, kiveszem, félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a hagymákat, dinsztelem, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem. A végén hozzákeverem a rizst és a kolbászkarikákat.

Tálalok. A tányérra szedek a lecsóból, kanalazok rá pörköltet, s teszek rá egy chilit. Rozskenyérrel fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése