HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 11., hétfő

Receptem a RECEPTTÁR-ban: Tökös lecsó darált hússal, kolbásszal

Receptem a RECEPTTÁR-ban: Tökös lecsó darált hússal, kolbásszal


A Kiskegyed RECEPTTÁR szeptember-októberi számában megjelent egy receptem



A receptet még 2014. júniusában küldtem be a Mindmegetté-nek. Aki kíváncsi rá, íme a blogbejegyzésemben így nézett ki:

Tökös lecsó darált hússal, füstölt kolbásszal

Tökös lecsó darált hússal, füstölt kolbásszal

A mélyhűtőben volt gyalult tök. Ideje volt kezdeni vele valamit. Tökfőzelékhez nem volt kedvem, bár volt kapor, meg tejföl is a hűtőben. Viszont lecsót már régen ettem.

 Hozzávalók:
  • 25 dkg gyalult tök
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 4 db chili
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 25 dkg darált hús (sertés)
  • 10 dkg füstölt csípős kolbász
  • 3 ek étolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 6 db közepes nagyságú újkrumpli

Elkészítés:

A szalonnát felkockázom, a hagymákat durván darabolom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat negyedelem.

Egy fazékban teszek fel vizet forralni, megsózom.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, rádobom a hagymát, dinsztelem. Majd ráteszem a darált húst, fehéredésig pörkölöm. Ekkor következik a paprika, majd a paradicsom, végül a tök. Fűszerezem

Közben míg a lecsó készül, megdörzsölöm a krumplit, belevágom a forrásban lévő vízbe. A kolbászt felkarikázom.

Amikor már majdnem kész a lecsó beleteszem a kolbászt. A tűzhelyt elzárom, s hőntartáson még hagyom a lecsót és a kolbászt készrefőni.

Jöhet a tálalás!







P.S. A recept a Hírkereső 2014.07.06 Toplistájá-ban:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése