HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 15., péntek

Marhahúsleves zöldségesen, metélttésztával, sok chilivel

Marhahúsleves zöldségesen, metélttésztával, sok chilivel


Szeretem a leveseket, s szeretem a chilit. A kettő együtt meg különösen nagy kedvenc.

 Hozzávalók:

  • 30 dkg marhalábszár
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db chili paprika
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1 db paprika
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor zellerlevél
  • egész bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • cérnametélt

Elkészítés:

A húst kisebb szeletekre vágom A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát negyedelem.

A húst egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, majd lassú tűzön főzöm. Beleteszem a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.

Közben megfőzöm a tésztát.

Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, a húsból, tésztából, s aprítok rá chili paprikát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése