HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 13., vasárnap

Vörösboros kacsaszív pörkölt kacsa tepertővel, krumplival és céklasalátával

Vörösboros kacsaszív pörkölt kacsa tepertővel, krumplival és céklasalátával


A piacon volt akciósan kacsaszív és kacsaháj, szinte ingyen. Nem lehetett otthagyni.

Hozzávalók

  • 25 dkg kacsaszív
  • kacsazsír
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • vörösbor
  • kacsatepertő
  • 6 db nagy krumpli
  • céklasaláta

Elkészítés:

A hagymákat apróra, a paprikákat karikára, a paradicsomot, a szalonnát kockára, a szíveket félbe vágom.

Egy serpenyőben a zsíron megdinsztelem a hagymát, ráteszem a szívet. Majd fehéredés után a paprikát, s paradicsomot, rövid dinsztelés után fűszerezem, öntök rá vizet, s addig főzöm, míg megpuhul, öntök rá egy kevés vörösbort.

Közben a krumplit felteszem héjában főni. Mikor megfőtt, megpucolom, sózom, borsozom.

Tálaláskor merek a tányérra pörköltet, rakok rá kacsatepertőt, krumplit és céklát.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése