HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 1., kedd

Sült hekk rizzsel, uborkasalátával, paradicsommal

Sült hekk rizzsel, uborkasalátával, paradicsommal


A hekk - "balatoni halunk" - a legkedveltebb strandkaják egyike. De nem csak a vízparti büfékben, hanem ebédlőasztalunkon is megállja a helyét. Akciósan vettem 1 kg argentin hekk törzset, abból készült a mai ebédem. Persze nem tudtam mind megenni egyszerre.

Hozzávalók:


  • 1 kg hekktörzs
  • bors
  • citrom
  • liszt
  • pirospaprika
  • rizs
  • ketchup
  • uborka
  • fokhagyma
  • fehérborecet
  • salátaolaj
  • paradicsom

Elkészítés:


A rizst megfőzöm.

A halat sózom, citromlevével meglocsolom, majd paprikás lisztben megforgatom, s bő olajban megsütöm.

Az uborkát felszeletelem, sózom, borsozom, meglocsolom ecettel és olajjal.

Tálaláskor a hal mellé formázok rizst, nyomok rá ketchupot és rakok paradicsom szeleteket, s uborkát. Sózom, borsozom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése