HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 24., csütörtök

Sült fokhagymás, borsos sertéskaraj zöldségekkel, rozmaringos sült krumplival

Sült fokhagymás, borsos sertéskaraj zöldségekkel, rozmaringos sült krumplival


A grillsütő még mindig a téli álmát alussza, ezért serpenyőben készült ez az étel.

Hozzávalók:


  • 2 szelet (30 dkg) sertéskaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db piros csípős hegyespaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • olaj
  • 25 dkg újkrumpli
  • 3 szál rozmaring
  • 1 csésze vegyes zöldség (borsó, répa)

Elkészítés:

A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, teszek mellé fokhagymát, félbevágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, beteszem a hűtőbe.

A krumplit megmosom, héjában előfőzöm, teszek rá rozmaringot, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom.

A vegyes zöldségeket megpárolom, majd olajon kicsit megpirítom.

A húst és a zöldségeket meggrillezem.

Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé sült krumplit és sült, valamint párolt zöldségeket. A húsra teszek fokhagymát, szórok rá paprikát. Vörösborral fogyasztom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése