HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 12., szombat

Céklasaláta

Céklasaláta

Ezt most célzottan egy étel miatt készítettem, de természetesen bármihez felhasználható.

Hozzávalók:


  • 1 kg cékla
  • 1 db torma
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • víz
  • ecet

Elkészítés:

A céklákat megmosom, egy lábasba rakom, vízzel felöntöm, s megfőzöm. (Ez akár 1 órát is igénybe vehet, a hőfok függvényében.)

Még langyosan meghámozom, s felszeletelem. Aki akarja, hullámos késsel is cifrázhatja. Öntök rá vizet, locsolok bele ecetet, teszek bele tormát (lehet reszelni is), sót, cukrot, borsot, köménymagot. Beteszem a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek, s hogy kellemesen lehűljön a saláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése