HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. július 20., csütörtök

Gulyásleves zöldbabbal, tejföllel - Palócgulyás

Gulyásleves zöldbabbal, tejföllel - Palócgulyás

Eredetileg egy normál gulyáslevest akartam főzni marha lapockából. Aztán eszembe jutott, hogy nyár van, legyen az étel is nyárias. Van itthon zöldbab, tejföl mindig van a hűtőben. Nos, akkor legyen egy palóc gulyás. Ha egy levesben a hús mellett van  zöldbab, krumpli és tejföl, az már palócos. Bár az igazi palócgulyásban birka van, de a marha is elmegy.

Hozzávalók:

  • 35 dkg marhalapocka
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 2 db burgonya
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chili paprika
  • kapor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • köménymag
  • 2 ek sertészsír
  • 6 dl víz
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a húst kockázom, a zöldségeket tetszés szerint felvágom.

A zsíron a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a húst, megpirítom, szórok rá pirospaprikát. Végül a zöldségeket is megpárolom, feleresztem vízzel, sózom, borsozom, szórok rá köménymagot, vágok bele chilit.

Amikor minden megpuhult, behabarom lisztes tejföllel.

Tálaláskor merek a levesből, teszek rá egy kapor ágat.

Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.







 A második tányérnál  kanalaztam  még rá tejfölt és szórtam  rá piros paprikát. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése