HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 6., kedd

Tejszínes cukkinifőzelék fokhagymás, olívaolajos bruschettával és tükörtojással

Tejszínes cukkinifőzelék fokhagymás, olívaolajos bruschettával és tükörtojással


A cukkinit nem lehet megunni.

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fekete bors
  • 2 dl víz
  • 1 db szárnyas leveskocka
  • őröl csípős pirospaprika
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • extraszűz olívaolaj
  • Salatöl: Rapsöl u. Kürbisöl (Repce- és tökmagolaj)
  • 2 db tojás
  • 2 db chili

Elkészítés:

A hagymákat, a cukkinit és a megpucolt krumplit darabolom.

Egy lábasban kevés olajon a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit is.

Kis idő elteltével beleteszem a krumplit, ráöntöm a vizet, fűszerezem sóval, borssal, belemorzsolom a leveskockát.

Amikor megfőtt a cukkini és a krumpli, adok hozzá tejszínt, botmixerrel pürésítem.

Közben  megpirítottam a kenyeret, bekentem fokhagymával, kockára vágtam. Megsütöttem a tükörtojást.

Tálalok. A tálba merek a főzelékből, középre helyezem a tükörtojást, rá egy chilit, körberakom a kenyérkockákkal, csorgatok rá olívaolajat, szórok rá pirospaprikát. A főzelékre locsolok salátaolajat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése