HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 9., péntek

Tejfölös-túrós, rumba áztatott mazsolás palacsinta, tojáslikőrrel

Tejfölös-túrós, rumba áztatott mazsolás palacsinta, tojáslikőrrel


A klasszikus palacsinta felturbózva.

Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • cukor
  • étolaj
  • 20 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek mazsola
  • 2 tk rum
  • porcukor
  • 5 cl tojáslikőr

Elkészítés:

A mazsolát beáztatom a rumba.

A tésztát összekeverem, úgy hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. 1 órát pihentetem.

Egy palacsintasütőben az olajat felhevítem, s megsütöm a palacsintákat. Kb. 10 palacsinta lesz ebből az adagból.

A túrót, a tejföl bő felét és a mazsolát összekeverem.

A palacsintát megtöltöm túrós, tejfölös masszával. Összetekerem, locsolok rá tojáslikőrt, szórok rá porcukort, s kanalazok rá tejfölt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése