HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 14., szerda

Sertés borda vele sült krumplival, parasztosan, fokhagymás paradicsomsalátával

Sertés borda vele sült krumplival, parasztosan, fokhagymás paradicsomsalátával

Gyakran kerül az asztalomra ez az étel. Egyszerű, minimális a munkaigénye, s nagyon finom. Nem is értem, hogy miért nem töltöttem fel eddig.

Hozzávalók:

  • 1 szelet sertésborda (kb. 40 dkg) 
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek sertészsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 ek disznózsír
  • 25 dkg újkrumpli
  • 2db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehérborecet
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 szál petrezselyem

Elkészítés:

A szalonnát kockára vágom. A sertésbordát négybe vágom. A vöröshagymát, paradicsomot, paprikát félbevágom, a krumplit megpucolom, felkockázom.

Egy serpenyőben a szalonnát megpirítom kevés zsíron, ráteszem a húst. Minden oldalán megsütöm, majd hozzáteszem a zöldségeket, fűszerezem. Öntök rá egy kevés vizet, s fedő alatt elkezdem sütni.

Hozzáadom a krumplit. Időnként öntök rá vizet, meglocsolom. Majd megfordítom a húst és a krumplit is.

Amikor a hús már kellőképp megpuhult és megsült, tálalok.

Tálaláskor teszek a tányérra két darab húst, krumplit és zöldségeket. Valamint teszek még a tányérra 1 db felszeletelt paradicsomot, rá fokhagymát, sózom, borsozom,  locsolok rá borecetet és olívaolajat, s szórok rá petrezselymet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése