HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 5., hétfő

Grillezett sertés karaj párolt karfiollal, petrezselymes parázskrumplival, tejfölös uborkasalátával

Grillezett sertés karaj párolt karfiollal, petrezselymes parázskrumplival, tejfölös uborkasalátával

Az új grillserpenyőmet akartam kipróbálni.  Egyelőre nem felelt meg az elvárásaimnak. Az eredmény nem különbözött attól, mintha egy normál serpenyőben sütöttem volna meg a húst. Finom volt, de hiányoltam a húson a csíkokat.

Hozzávalók:

  • 2 szelet sertéskaraj (kb. 40 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • olaj
  • 25 dkg újkrumpli
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 db karfiol rózsa
  • 2 db uborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehérborecet
  • extra szűz olívaolaj
  • tejföl
  • pirospaprika

Elkészítés:

A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, szórok rá paprikát, locsolok rá olajat, teszek mellé felvágott vöröshagymát, fokhagymát, beteszem a hűtőbe.

Az uborkát felszeletelem, egy kistányérra rakom, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, olajat, s beteszem a hűtőbe.

A krumplit megpucolom, előfőzöm, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom, szórok rá durván aprított petrezselymet.

A karfiolt megpárolom. A húst  és a hagymát grillezem, a krumplit megsütöm, szórok rá petrezselymet.

Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé újkrumplit, 1 db párolt karfiolt és sült hagymát, s fokhagymát. A húsra szórok paprikát. Mellérakom az uborkasalátát, melyre kanalazok tejfölt és szórok rá petrezselymet és paprikát.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése