HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 19., vasárnap

Paprikás krumpli nokedlivel és lókolbásszal

Paprikás krumpli nokedlivel és lókolbásszal


Nem egy hétköznapi paprikás krumpli.

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika        
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 2 ek disznózsír
  • 15 dkg lókolbász
  • 1 db csípős hegyes paprika (tálaláshoz)
  • chili chips

  • A nokedlihez:
  • liszt
  • 1 tojás
  • víz

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, kockára vágom. A hagymákat, paprikát, paradicsomot durván aprítom.

Egy lábasban zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a krumplit. Fűszerezem, belevágom a chilit, öntök rá vizet, hogy bőven ellepje.

Felkarikázom a kolbászt, beleteszem a lábasba.

Közben elkészítem  a nokedli tésztáját: a liszthez  tojást, sót és kevés vizet keverek. Amikor a krumpli már majdnem puha,  beleszaggatom a nokedlit. Ha a nokedli feljött a tetejére, kész a leves, lehet tálalni.

Tálaláskor szedek a tányérba paprikás krumplit, vágok rá hegyes paprikát, s meghintem chili chipssel. Kenyérrel fogyasztom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése