HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 5., vasárnap

Hurka és kolbász velesült krumplival és káposztával

Hurka és kolbász velesült krumplival és káposztával


Nemrég volt a közelemben - Budaőrsön (Wudersch) - sváb disznóvágás. Ha már nem tudok egy disznóvágásra elmenni, megleptem magam hurkával, kolbásszal.

Hozzávalók :

  • 1 db májas hurka
  • 1 db véres hurka
  • 1 db sütnivaló kolbász
  • 4 db krumpli
  • 1 bögre savanyított káposzta
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • disznózsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, egy serpenyőbe, melyet zsírral kikentem, beleszeletelem, sózom, borsozom, teszek rá kakukkfűvet és rozmaringot, ráhelyezem a villával megszurkált hurkákat és kolbászt. Mellé rakom a káposztát, sózom, borsozom, s megszórom köménymaggal. Kanalazok rá zsírt. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

Amikor az egyik oldaluk megsült, megfordítom a hurkákat és a kolbászt. Készre sütöm, majd tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése