HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 24., péntek

Csülkös, kolbászos, gombás bableves tejfölösen

Csülkös, kolbászos, gombás bableves tejfölösen


A bableves az egyik kedvencem, igyekszem variálni, most egy kevés gombát csempésztem bele.

Hozzávalók:


  • 25 dkg főtt füstölt csülök
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • 30 dkg tarka bab
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kicsi zeller
  • 1 db burgonya
  • 1 fejvöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • köménymag
  • olaj
  • 1 púpozott kanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 l víz&
  • 4 db chili a tálaláshoz

Elkészítés:


A babot előző nap beáztatom.

Megpucolom a zöldségeket, a gombákat szeletelem, a répákat karikára, a zellert és a krumplit kockára vágom, a hagymákat, chilit aprítom.

Olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a chilit, a zöldségeket, fűszerezem. Beleszórom a babot, felöntöm vízzel.

Közben felkarikázom a kolbászt, a csülköt darabolom.

Amikor minden megfőtt, belerakom a csülköt és a kolbászt, szórok bele lisztet, felrottyantom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s egy chilit. Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése