HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 26., vasárnap

Csőben sült pulykacomb tejszínes sült krumplival, vajban párolt répával és zöldborsó pürével

Csőben sült pulykacomb tejszínes sült krumplival, vajban párolt répával és zöldborsó pürével

Szeretem a pulykát, szerintem vetekszik a nevesebb társaival, a kacsával és a libával.

Hozzávalók:
  • 1 db pulykacomb (kb 60 dkg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma + 3 gerezd
  • 1 ek libazsír
  • őrölt fekete bors
  • 2 szál rozmaring
  • 4 db burgonya
  • 1 dl tejszín
  • szerecsendió
  • 2 db répa
  • 1 ek vaj
  • 10 dkg zöldborsó

Elkészítés:

A combot beteszem egy sütőtálba, sózom, borsozom, megtűzdelem fokhagymával.  Teszek mellé vöröshagymát, fokhagymát, rozmaringot, s libazsírt. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

A krumplit előfőzöm, majd felszeletelem, sózom, borsozom, reszelek rá szerecsendiót, tejszínnel leöntve ezt is berakom a sütőbe.

A répát megpucolom, hosszában felvágom, sózom, borsozom, vajon megpárolom.

A borsót vajon megdinsztelem, egy kevés tejszínnel pürésítem.

Tálaláskor szelek néhány szeletet a pulykacombból, rakok mellé krumplit, répát és borsópürét.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése