HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 26., csütörtök

Pulykafarhát leves zöldségesen cérnametélttel

Pulykafarhát leves zöldségesen cérnametélttel


A pulykafarhát leves elkészítése megegyezik a csirkefarhátéval, de az eredmény egy finomabb, ízre gazdagabb leves.

Hozzávalók:


  • 2 db pulykafarhát
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 1/2 karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • egész fekete bors
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • levestészta

Elkészítés:

Egy lábasba beleteszem a hozzávalókat, felengedem vízzel, s elkezdem főzni. Amikor már majdnem kész, leszedem a habot a tetejéről, majd készrefőzöm.

Főzök hozzá cérnametéltet.

A húst leszedem a csontról, majd tálalok. Egy tányérba teszek a húsból, és a tésztából, merek rá levest, teszek még rá chilipaprikát, szórok rá paprikát  és borsot.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése