HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 25., szerda

Egyszerű káposztás kocka (cvekedli)

Egyszerű káposztás kocka (cvekedli)

Ez a legegyszerűbb cvekedli, nem cifráztam. Se szalonna, se bor, csak tészta, káposzta, s persze sok bors.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb káposzta fele
  • 1 ek disznózsír
  • 1 tk cukor
  • 1 kk köménymag
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek ecet
  • 25 dkg kockatészta

Elkészítés:

A káposztát lereszelem.

Egy serpenyőben a zsíron megpirítom a köménymagot, szórok rá cukrot, karamellizálom. Ráteszem a káposztát, fűszerezem, locsolok rá ecetet.

A tésztát megfőzöm. A káposztához hozzákeverem a tésztát,  jól megborsozom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése