HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. december 16., péntek

Fehérborral sült kacsaszárnytő hagymás pirított krumplival, csemege uborkával

Fehérborral sült kacsaszárnytő hagymás pirított krumplival, csemege uborkával

A madárinfluenza miatti kényszerlevágások máris  éreztetik hatásukat. Az eddig oly olcsó - s gyakran akciózott - kacsaszárnytő árát máris a duplájára emelték a piacon a hentesek.

Hozzávalók:



  • 4 db kacsaszárnytő
  • őrölt fekete bors
  • méz
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 dl fehérbor
  • 6 db burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • házi készítésű csemege uborka


  • Elkészítés:

    A kacsaszárnytőket sózom, borsozom.

    Egy serpenyőben kacsazsírt olvasztok, rárakom a kacsaszárnytő darabokat, ezekre is teszek zsírt, öntök rá egy kevés vizet. Betakarom alufóliával, s elkezdem sütni 200 C fokra előmelegített sütőben.


    10 perc után megfordítom, a húst meglocsolom a szaftjával. 20 perc után leveszem a fóliát, meglocsolom, ráöntöm a bort, kenek rá mézet. Még 10 percig pirítom.

    Míg a kacsa sül, elkészítem a hagymás krumplit. A krumplikat megpucolom, kockára vágom, felteszem sós vízben főni. A hagymát aprítom. Amikor megpuhult (kb. 30 perc) krumplinyomóval összetöröm. Hozzákeverem a hagymát. Beteszem egy serpenyőbe, locsolok rá a kacsa szaftjából, s egy kicsit megpirítom.

    Tálaláskor szedek a tányérra egy kacsaszárnytövet, hozzá krumplit, s rakok mellé uborkát.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése