HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. november 24., csütörtök

Vörösboros marharagu ala Napoletana gnocchival

Vörösboros marharagu ala Napoletana gnocchival

Az olasz ízek kedvelőinek.

Hozzávalók:

  • 35 dkg marhahús
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chili paprika
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 6 szál kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 2 ek olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 2 dl marhahúsleves alaplé
  • 2 dl vörösbor

A gnocchihoz:
  • 4 db krumpli
  • 4 ek liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A hagymákat aprítom,  a sárgarépát szeletelem. A szalonnát felkockázom. A húst nagyobb kockára vágom.

Egy serpenyőben olívaolajon a szalonnát megpirítom, a hagymát dinsztelem, majd a húst fehérre sütöm. Hozzáadom a répát, majd a paprikákat, végül a paradicsomot  Fűszerezem, beleöntöm a paradicsompürét és az alaplevet. Belerakom a babérlevelet és a kakukkfüvet. Lefedve másfél órát főzöm, időnként megkavarom.

Amikor már a hús csaknem puha, hozzáöntöm a vörösbort. Még 20 percig főzöm tovább.

Közben elkészítettem a gnocchit. A krumplit héjában megfőzöm. A krumplit összetöröm, összekeverem a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrom, majd nudlikat formázok. Forró vízben megfőzöm. Kevés olajban megforgatom, kicsit megpirítom.

Tálaláskor szedek a tányérra gnocchit, mellé marharagut.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése