HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. november 17., csütörtök

Sörös sült malaccomb, velesült sütőtökkel, vöröshagymával és édesköménnyel

Sörös sült malaccomb, vele sült sütőtökkel, vöröshagymával és édesköménnyel


A piacon volt akciósan malachús, nem tudtam otthagyni. Ezúttal sörrel sütöttem meg a húst.

Hozzávalók :

  • 30 dkg bőrös malaccomb
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 2 ek sertészsír
  • 2 dl sör
  • 1 kis sütőtök fele
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db édeskömény
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 tk köménymag
  • 1 ek vörösborecet
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés:

A malachús bőrét beirdalom, a szalonnát darabolom, 2 gerezd fokhagymát hosszában szeletelek. A sütőtök magját eltávolítom, feldarabolom, sózom, borsozom.

A malachúst beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, a bőrt is bekenem zsírral, a vágásokba dugok  fokhagymát és szalonna darabkákat, fűszerezem, melléteszem a sütőtököt, a félbevágott hagymát és édesköményt, beborítom fóliával, és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Kis idő után meglocsolom a sörrel.

Amikor a sütőtök megsült, kiveszem, a héját levágom.

A malacot időnként meglocsolom a szafttal. Ha a hús már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, szép pirosra grillezem.

Tálaláskor vágok egy szelet húst bőröstül, teszek mellé sütőtököt, vöröshagymát és édesköményt. Sört iszom hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése