HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. november 17., csütörtök

Hurka, kolbász vele sült krumplival, vörösboros lilakáposztával

Hurka, kolbász vele sült krumplival, vörösboros lilakáposztával


Az időhöz illő melengető étel. A hozzávalókat a piacon vettem őstermelőktől.

Hozzávalók:


  • 1 db májas hurka                           
  • 1 db véres hurka
  • 1 db sütnivaló kolbász
  • 5 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 lilakáposzta
  • 2 db babérlevél
  • sertés zsír
  • 1 ek cukor
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • őrölt kömény 
  • vörösborecet
  • 1 dl vörösbor

  • Elkészítés:

    A krumplikat alaposan megmosom, előfőzöm.

    A káposztát legyalulom. Egy serpenyőben a köménymagot megpirítom, a cukrot karamellizálom, majd ráteszem az aprított hagymákat, végül a káposztát, babérleveleket, sózom, borsozom, meglocsolom a borecettel.

    Egy serpenyőt kizsírozok, ráteszem a hurkát és a kolbászt, villával megszurkálom, mellérakom a krumplit és a káposztát, sózom, borsozom, a krumplira és a káposztára szórok őrölt köményt, öntök rá vörösbort. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

    30 perc elteltével a hurkát, kolbászt megfordítom, a másik oldalát is megszurkálom. Megfordítom a krumplikat is, az egészet  meglocsolom a lével, s még 20 percig sütöm.

    Amikor minden megsült, tálalok. A hurkákat, kolbászt félbevágom, tányérra rakom. Melléhelyezem a krumplik és a káposzta felét. Vörösbort iszom hozzá.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése