HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. október 27., csütörtök

Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal, virslivel és sok chilivel

Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal, virslivel és sok chilivel


Egyik kedvenc lecsóm. Csak azok olvassák, akik szeretik és bírják a csípőset.

Hozzávalók:

  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 1 szál füstölt csípős kolbász
  • 10 dkg virsli
  • 50 dkg lecsópaprika
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 8 db chili paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg paradicsom
  • 1/2 pohár rizs
  • napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 3 db chili tálaláshoz

Elkészítés:

A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára vágom, a hagymákat darabolom, a paradicsomot nyolcadolom.

Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, beleteszem a szalonnát, amikor megsült, hozzáadom a hagymákat, a chilit és a rizst,  s megpirítom, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem.

Felszeletelem a kolbászt és a virslit, amikor már majdnem kész a lecsó, beleteszem. Néhány perc után kikapcsolom a tűzhelyt, s lefedve  hagyom hogy hőntartáson párolódjon tovább a rizs.

Tálalok. Rozskenyérrel és vörösborral fogyasztom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése