HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. szeptember 2., péntek

Vörösboros, csülkös-kolbászos káposzta lecsósan tejföllel

Vörösboros, csülkös-kolbászos káposzta lecsósan tejföllel


Lecsós káposzta, vagy káposztás lecsó. Mindegy, a lényeg, hogy finom volt.

Hozzávalók:

  • 25 dkg idei savanyított káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db piros lecsópaprika 
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg főtt csülökhús
  • 10 dkg parasztkolbász
  • 1 ek disznózsír 
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 1 dl vörösbor 
  • 1 dl tejföl
  • 2 db chili díszítéshez

Elkészítés:

A hagymát aprítom, a zöldségeket karikára, a csülökhúst kockára vágom, a kolbászt felszeletelem.

A zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a káposztát. Fűszerezem, hozzáadom a paprikát és paradicsomot. Beleteszem a csülökhúst és a kolbászt, beleöntöm a vörösbort.

Amikor minden megfőtt, tálalok. Merek a tányérba az ételből, kanalazok rá tejfölt, teszek rá egy chilit. Kenyérrel és vörösborral fogyasztom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése