HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. szeptember 16., péntek

Gazdag karfiolleves tejföllel, chilivel ezúttal behabarva

Gazdag karfiolleves tejföllel, chilivel ezúttal behabarva

Egy finom, sok zöldséges leves.

Hozzávalók:

  • 1 db karfiol
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  •  só
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 ek liszt
  • 4 dl víz
  • 4 ek tejföl tálaláshoz
  • 2 db chili tálaláshoz
  • 1 szál petrezselyem tálaláshoz

  • Elkészítés:

    A hagymákat aprítom, a répákat hosszúkásra, a krumplit, a paradicsomot és a paprikát kockára vágom. A karfiolt kisebb rózsákra szedem.

    A hagymát kevés olajon megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, fűszerezem.

    Amikor a zöldség már csaknem puha, lisztes tejföllel behabarom.

    Tálaláskor teszek a levesre tejfölt, petrezselyemlevelet, s egy chilit.


    P.S. 2015.11.16. Receptem a Kapu Gasztro Heti Top-jában:
    10. Gazdag karfiolleves (Mindmegette)

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése