HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. szeptember 2., péntek

Currys-tejfölös cukkini krémleves sonkával, cseresznyepaprikával, keshudióval és pirítóssal

Currys-tejfölös cukkini krémleves sonkával, cseresznyepaprikával, keshudióval és pirítóssal


Készült egy újabb cukkini krémleves, ezúttal sonkával.

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fehér bors
  • curry
  • 3 dl víz
  • 4  kanál tejföl
  • 4 szelet selyemsonka
  • 2 db cseresznyepaprika
  • 12 db pirított keshudió
  • 4 szelet toastkenyér

Elkészítés:

A hagymákat, a cukkinit és a megpucolt krumplit darabolom

Egy lábasban kevés olajon a a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább.

Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem sóval, fehér borssal, curryval.

Amikor megfőtt a cukkini, adok hozzá tejszínt, 3 kanál tejfölt, botmixerrel pürésítem.

A kenyereket megpirítom.

Tálalok. A tálba merek a levesből, szórok rá curryt, csorgatok rá tejfölt, rakok rá 2 szelet sonkát és szórok rá keshudiót. Pirítóssal fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése