HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. szeptember 10., szombat

Csirkemáj bacon köntösben fehérboros újkáposztával

Csirkemáj bacon köntösben fehérboros újkáposztával

Hogy ne csak mindig krumpli legyen a köret.

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemáj
  • 13 szelet bacon
  • 1 fej fehérkáposzta (kb. 1,2 kg)
  • 1 ek cukor
  • 2 ek disznózsír
  • 2 db babérlevél
  • köménymag
  • őrölt fekete bors
  • fehérborecet
  • 1 dl fehérbor

  • Elkészítés:

     A káposztát csíkokra vágom.

    A májat sózom, borsozom, betekerem a baconba. Egy serpenyőben kevés zsíron megsütöm.

    Egy másik serpenyőben a cukrot karamellizálom, beleteszem a köménymagot, majd a káposztát. Sózom, borsozom. Locsolok rá fehérbor ecetet, majd beleöntöm a bort. Készre párolom.

    Tálaláskor szedek a tányérra baconös májat, mellé káposztát. Megszórom borssal.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése