HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. augusztus 4., csütörtök

Sült csirkecomb zöldségekkel: paradicsommal, paprikával, gombával és újkrumplival

Sült csirkecomb zöldségekkel: paradicsommal, paprikával, gombával és újkrumplival

Miután gyakran kerül csirkecomb az asztalomra, igyekszem variálni.

Hozzávalók:


  • 2 db csirkecomb (kb. 60 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 3 ek olívaolaj
  • 6 db újkrumpli (kb. 0,5 kg)
  • 4 db csiperkegomba
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 db karfiol rózsa

  • Elkészítés:

    A krumplikat beáztatom, megkaparom, megmosom, sós vízben előfőzöm. 

    A combokat serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, szórok rá paprikát, aprítok rá fokhagymát, locsolok rá olívaolajat. Beteszem a hűtőbe.

    Mindkét oldalon 5-5 percig sütöm. Mellé teszem a gombát, krumplikat, a paradicsomot és a paprikát. Sózom, borsozom, szórok rá a szárairól leszedet rozmaringot.

    Tovább sütöm még 25 percig, félidőben megfordítom a combokat és a zöldségeket. A végén átkapcsolok grill fokozatra.

    Amikor megpirult, tálalok. Szedek a tányérra egy combot, rakok mellé sült zöldségeket.


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése