HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. augusztus 31., szerda

Rakott zöldbab tejfölösen

Rakott zöldbab tejfölösen


Már megfizethető a piacon a zöldbab. A többi hozzávaló volt itthon.

 Hozzávalók:
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 db újhagyma  
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa 
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg trappista 
  • 2 db chili
  • őrült fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt kömény

Elkészítés:

A zöldbabot megpucolom, végeit levágom

A hagymát, fokhagymát aprítom, az újhagymát karikára, a zöldségeket kockára vágom. A sajtot lereszelem.

Egy serpenyőben a hagymákat  megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, fehéredésig sütöm. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot. Belevágom a chilit, fűszerezem.

Egy sütőedényben rétegezve lerakom a babot és a ragut. A tetejére locsolom a tejföl felét, megszórom a sajttal. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 percig sütöm.

Tálaláskor kanalazok rá tejfölt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése